Parisko zlato odbojkašima FPN-a

Odbojkaška ekipa Fakulteta političkih nauka  osvojila je zlatnu medalju na međunarodnom turniru „5 lopti“ (Tournoi des 5 ballons) koji je održan u Parizu u periodu od 22. do 27. aprila 2012. godine. Na 33. izdanju turnira učestvovalo je više od 1000 studenata iz preko 20 zemalja. Naš Fakultet, pored kapitena Milana Perića, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira, predstavljali su Ilija Jovanović, Stefan Milisavljević, Darko Dubajić, Milorad Saravolac, Miloš Ignjatović, Nikola Karanović i Vladimir Vilimovović.

U Odbojkaškom savezu Srbije u čast naših odbojkaša, kao i odbojkašica sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koje su takođe osvojile zlatnu medalju, održan je svečani prijem. Mladim sportistima obratio se gospodin Aleksandar Boričić, predsednik Saveza.

„Drago nam je da ste osvojili prvo mesto i sa ženskom i muškom ekipom i da su fakulteti odbranili ono što su naše seniorske i muške i ženske ekipe reprezentacije osvojile na evropskom šampionatu. Želim vam da i kada počnete da radite, ne zaboravite odbojku i da bez obzira gde ste i na kojoj funkciji da se setite današnjeg dana kada ste bili mladi šampioni i pomognete nekim budućim generacijama i budućim šampionima da i oni krenu vašim putem“, rekao je gospodin Boričić.