Koncert Monetarnih multiplikatora

Već četvrtu godinu amfiteatar Fakulteta političkih nauka predstavlja mesto gde studenti dolaze, čak i vikendom, ne samo da bi naučili nešto novo, već i da bi se dobro zabavili. Poštujući tradiciju da na kraju svakog letnjeg semestra formira novi muzički sastav jedinstvenog imena, profesor Dušan Pavlović i sada je okupio novi bend, „Monetarni multiplikatori“. Ovog subotnjeg popodneva njihov koncert bio je povod i da se predstavi zlatni odbojkaški tim Fakulteta političkih nauka, koji je osvojio prvo mesto na međunarodnom turniru „5 lopti“ (Tournoi des 5 ballons), održanog u Parizu od 22. do 27. aprila 2012. godine.

„Nije običaj da dekan otvara koncert. Običaj je da dođe, peva, ponekad i zaigra. Ali, ovog puta nisam ovde samo zbog toga, već hoću da iskoristim priliku da javno predstavim i čestitam našim odbojkašima“, rekao je profesor Ilija Vujačić, dekan Fakulteta političkih nauka.

Milan Perić, kapiten tima i najbolji igrač turnira, u ime ekipe zahvalio se dekanu i Fakultetu  što su bili uz njih. „Podržali ste nas i poslali u Pariz. Mi smo uzvratili time što smo doneli pehar“, istakao je kapiten.

Pun amfiteatar gromoglasnim aplauzom pozdravio je svoje kolege odbojkaše, a onda su studenti i profesori zajedno, uz „Monetarne multiplikatore“, Emiliju Kovačević, Jelenu Popivodu, Mionu Milošević, Tanju Jovanović, Irinu Pokrajac, Milutina Božilova, Irenu Đorđević, Aleksandru Savić, Danijelu Vojinović, Marka Mitrovića i Đorđa Jovanovića, zapevali. Tokom koncerta, na bini su im se pridružili i gosti, profesori Rade Veljanovski i Miloš Bešić sa gitarama i asistentkinja Milica Jevtić koja svira flautu, kao i prošlogodišnji sastav „Marginalni trošak“. Svi zajedno svirali su pop-rock numere, a koncert je završen Galijinom pesmom „Trube“.