Škola političke filozofije dr Zoran Đinđić

Na Fakultetu političkih nauka završena je druga regionalna „Škola političke filozofije dr Zoran Đinđić“. Organizovana je po drugi put, uz podršku Balkanskog Fonda za demokratiju, a realizuju je zajednički Fondacija dr Zoran Đinđić i Fakultet političkih nauka. Ove godine održavanje škole podržao je i Centar za promociju nauke. Među polaznicima je trideset mladih iz Srbije i regiona, među kojima su uglavnom studenti i postdiplomci filozofije, političkih nauka i prava.

Polaznicima je na uspešno završenoj školi političke filozofije čestitao dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr Ilija Vujačić. „Verujem da je ovo bilo plodonosno druženje, da će vam predavanja i diskusije pomoći u daljem akademskom obrazovanju. Nadam se da se ponovo vidimo uskoro. Rado ćemo vas ugostiti nekim jednako lepim povodom.“ Andrijana Vojnović, koordinatorka programa, zahvalila se studentima na predanosti radu i pokazanom interesovanju za školu i izrazila nadu da će najbolji rezultat ove škole biti buduća saradnja ovih mladih ljudi.

Škola političke filozofije trajala je od 21. do 26. maja 2012. godine. Tokom pet dana polaznici su imali priliku da se upoznaju sa osnovama političke filozofije, ali i da temeljnije istraže ulogu filozofa Zorana Đinđića u demokratizaciji Srbije i regiona.

Predavanja su držali profesori sa Fakulteta političkih nauka: doc. dr Vladimir Pavićević, prof. dr Đorđe Pavićević, prof. dr Vukašin Pavlović, prof. dr Milan Podunavac, kao i dr Latinka Perović, dr Milica Delević, direktorka Kancelarije za EU integracije Srbije, prof. dr Ivan Mladenović sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Novica Milić sa Fakulteta za medije i komunikacije, dr Miroslav Perišić iz Arhiva Srbije, kao i gosti iz regiona prof. dr Dejan Jović, glavni analitičar u kancelariji hrvatskog predsednika i doc. dr  Nermina Mujagić sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.