Dodeljene nagrade „Borivoje Mirković“

Nagrada „Borivoje Mirković“ koja se dodeljuje od 1983. godine za najbolje studentske radove iz oblasti štampe, televizije i radija, po 25. put je uručena na Fakultetu političkih nauka. Pored članova porodice Mirković svečanosti su prisustvovali profesori i asistenti katedre za novinarstvo Neda Todorović, Sanja Domazet, Veselin Kljajić, Rade Veljanovski i Aleksandra Krstić, koji su bili i članovi žirija.

Prof. dr Neda Todorović  je u ime Fakulteta političkih nauka pozdravila i zahvalila se porodici Mirković. „Od velikog je značaja što podržavaju  mlade novinare koji na najbolji mogući način stupaju u novinarstvo osvojivši ovu prestižnu nagradu“, rekla je ona.

„Fond ’Borivoje Mirković’ je ozbiljna institucija koja se prepoznaje po očuvanju tradicije, i ova dodela predstavlja jednu od najlepših na Fakultetu“, istakla je doc. dr Sanja Domazet i dodala da je ova nagrada lep početak karijere mladih novinara. „Mnogo naših studenata koji su dobili ovo priznanje postali su medijski značajna imena u političkom i javnom životu. Ova nagrada vam garantuje da nećete biti anonimni“, zaključila je Sanja Domazet.

Najboljim člankom proglašen je rad „Kome sve država daje krov nad glavom“ Milice Stanojković, Ane Vuković i Aleksandre Trajković, studentkinja treće godine, a priznanje za najbolji TV prilog na temu „Linija razgraničenja“ delo je Vesne Radojević, studentkinje četvrte godine.

U ime svih dobitnica ove nagrade obratila se Vesna Radojević. „Zahvaljujemo se porodici Mirković i njihovoj uspomeni na čuvenog novinara Borivoja Mirkovića, što već tri decenije podržava nas sa Fakulteta političkih nauka, koji tek krećemo ka našim karijarama. Takođe se zahvaljujemo i celokupnom nastavnom kadru, koji vode računa o tome da mi studenti izađemo sutra sa ovog fakulteta spremni da zaista radimo praktično i da se u redakcijama pokažemo odlično“, rekla je ona.

Ove godine nagrada u oblasti radija nije dodeljena.